SAĞLIK NOTLARI

Son güncelleme: 18.04.2006 19:49
  • KISA...KISA...

    Sağlığımızı basit ama uygulanabilir yöntemlerle korumak mümkün. İşte sağlığımızı yakından ilgilendiren kısa haberler...

    Duşun fazlası beyne zararlı
    ABD'li bilim adamlarına göre, düzenli ve sık duş almak beyin üzerinde zararlı etkiler yaratabiliyor. New Carolina'daki Wake Forest Üniversitesi'nin araştırması, suda bulunan manganezin düzenli solunmasının merkezi sinir sistemine zarar verdiğini ortaya koydu. Manganez, öğrenme güçlüğü, titreme, davranış bozukluklarına yol açabiliyor. Dr. John Spangler'ın araştırmasına göre, bir çocuğun 10 yıl her gün 10 dakika duş alması sonucu maruz kaldığı manganez tahribatı, bir deney faresinin beynini hasara uğratmak için yeterli miktardan 3 kat fazla.

    Kilo aldırmayan insülin
    MİLYONLARCA kişiyi etkileyen diyabetin (şeker hastalığı) tedavisi için yeni geliştirilen bir insülin, hem hastaların en büyük korkusu hipoglisemiyi (düşük kan şekeri düzeyi), hem de kilo alımını önlüyor. Günümüzde kullanılan uzun etkili insüline göre, hipoglisemi riskini yüzde 34 azaltan 'insülin detemir' etken maddeli yeni ilaç, hastalarda enjeksiyon sonrası ortaya çıkan aşırı kilo alımı gibi değişiklikleri de ortadan kaldırıyor.

    Sağlıklı saç ve tırnak için çinko şart
    Vücudumuzun doğal savunma sisteminin güçlü olması için gerekli olan bir mineraldir. Hücre yenilenmesinde rolü olduğu için cilt güzelliğinde, el tırnaklarının sertleşmesinde ve saçın kuvvetlenmesinde, regl dönemi ağrılarının hafiflemesinde, tat ve koku alma duyularındaki kaybın giderilmesinde, yaraların daha hızlı iyileşmesinde, büyüme ve zihinsel performansın desteklenmesinde etkilidir. Peynir, sığır eti, kuru fasulye, yumurta, mısır, Brüksel lahanası ve brokolide bulunmaktadır.

    Kokulu ve renkli mumlar tehlikeli!
    UZMANLAR, kokulu ve renkli mumların kanserojen madde içerebileceği uyarısında bulundu. Ondokuzmayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlu, yüksek karbon sayılı yağ asitlerinden (parafin) yapılan bazı mumlarda kanserojen etkili 'azo' boyar maddeler kullanıldığını, bunun da cilt kanserine neden olduğunu belirtti. Gümrükçüoğlu, "TSE damgalı mumları kullanın" diye konuştu.
    Öte yandan ABD'de Whitehead Biomedikal Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim adamları, deri kanserinin en tehlikeli türü olarak bilinen melanoma hastalığının çok kısa sürede vücuda nasıl yayıldığının sırrını çözdü. Buna göre kanserli hücreler "Slug" adlı gen sayesinde, kan dolaşımı yoluyla hızla yayılıyor.

    Kanser genleri kapatılarak durdurulacak
    İNGİLİZ bilim adamları, kanser tedavisinde hücrelere bölünme emri veren genlerin kapatılmasını sağlayan yeni ilaçlar geliştirmeye çalışıyor. Cambridge'deki CellCentric firması ile Cancer Research Technology (Kanser Araştırmaları Teknolojisi) şirketi, hem genlerin açılıp kapanmasını sağlayan, hem de kanser hücrelerinin yüzeyinde bulunan bir proteine karşı savaşan antikor ilaçlar geliştiriyor. Bilim adamları, bu şekilde tümörlerin durdurulabileceği düşüncesinde.
#18.04.2006 00:41 0 0 0
  • emeğine sağlık arkadaşım bilgilerin için
#18.04.2006 08:57 0 0 0
  • İlgimi çeken birkaç konu oldu,duşun fazlasının beyne zaralı gelmesi beni ürküttü,inşallah bir zarar görmem,kanser genleriyle ilgili çalışmada çok ilginç,
    Çinko konusuna gelince çinko yu zaman zaman 10 günlük kürler halinde kullanıyorum,

    Güzel bir paylaşımdı ,
    teşekkğr ederim
#18.04.2006 09:12 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için teşekkürler ececigim
#18.04.2006 16:40 0 0 0
  • teşekkürler..
#18.04.2006 19:49 0 0 0