Zeytinyağlı Mantar

Son güncelleme: 24.11.2008 16:32
  • Malzemeler

    600 gr kültür mantarı
    2 soğan
    1 fincan zeytinyağı
    1 çorba kaşığı salça
    1 limon
    Maydanoz
    Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Mantarların köklerindeki topraklı kısımları kesip atarak bol suda iyice yıkayın ve süzdükten sonra büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Bu arada soyup doğradığınız soğanı yağla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra mantarı ekleyerek iki dakika karıştırın. Ardından limon suyunu katıp bir kere daha karıştırarak yemeğinizi sote edin ve içine istediğiniz kadar tuz ve biber ekleyip kapağı kapalı olarak beş-altı dakika pişirin. Zeytinyağlı Mantar'ı pişirirken su ilave etmenize gerek yoktur, mantarın kendi suyu yeterli gelir. Yemeğiniz soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine biraz maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
#09.05.2006 07:39 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#07.06.2006 17:50 0 0 0
  • teşekkürler
#13.06.2006 17:43 0 0 0
  • AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
#17.07.2006 14:32 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:14 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:28 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 20:49 0 0 0
  • teşekkürler tarif için
#27.10.2008 12:36 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#24.11.2008 16:32 0 0 0