Malzemeler

600 gr kültür mantarı
2 soğan
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 limon
Maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı

Mantarların köklerindeki topraklı kısımları kesip atarak bol suda iyice yıkayın ve süzdükten sonra büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Bu arada soyup doğradığınız soğanı yağla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra mantarı ekleyerek iki dakika karıştırın. Ardından limon suyunu katıp bir kere daha karıştırarak yemeğinizi sote edin ve içine istediğiniz kadar tuz ve biber ekleyip kapağı kapalı olarak beş-altı dakika pişirin. Zeytinyağlı Mantar'ı pişirirken su ilave etmenize gerek yoktur, mantarın kendi suyu yeterli gelir. Yemeğiniz soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine biraz maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2339
favori
like
share
refik Tarih: 24.11.2008 16:32
tariflerin için teşekkürler
sencann Tarih: 27.10.2008 12:36
teşekkürler tarif için
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 20:49
SAOLLL TSK
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:28
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:14
Ellerine Saglik
clark Tarih: 17.07.2006 14:32
AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
Çetin Tarih: 13.06.2006 17:43
teşekkürler
ozlems_o Tarih: 07.06.2006 17:50
teşekkürler su perisi :3: