Çarşaf böreği

Son güncelleme: 20.10.2006 21:58

  • noimage[
    MALZEMELER
    1 kg. un
    1 su bardağı sıvı yağ
    Yeterince tuz
    İçi için
    4 adet haşlanmış patates
    1 adet soğan
    200 gr. kıyma
    Yarım paket margarin
    Tuz, karabiber
    Üzerine
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay bardağı yoğurt

    HAZIRLANIŞI
    Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın. İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirin. Diğer taraftan böreğin iç mazemesini hazırlayın. Soğanı doğrayark margarinle tavaya alın.hafif pembeleştirin.Kıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun. Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın. Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın. Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün. hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin. Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın. Yufkayı rulo halinde sarın. Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin.
#10.10.2006 14:11 0 0 0
  • Ellerine saglik boreklere bayilirim
#10.10.2006 23:01 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#11.10.2006 00:27 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
#16.10.2006 14:01 0 0 0
  • paylasim icin tskrler...
#20.10.2006 21:58 0 0 0