[
MALZEMELER
1 kg. un
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz
İçi için
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
200 gr. kıyma
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın. İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirin. Diğer taraftan böreğin iç mazemesini hazırlayın. Soğanı doğrayark margarinle tavaya alın.hafif pembeleştirin.Kıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun. Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın. Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın. Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün. hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin. Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın. Yufkayı rulo halinde sarın. Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 611
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:58
paylasim icin tskrler...
refik Tarih: 16.10.2006 15:01
tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:27
Ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 11.10.2006 00:01
Ellerine saglik boreklere bayilirim