kuruluk dolma

Son güncelleme: 11.10.2007 12:41
  • Malzemeler
    150 gr yagli dolmalik kiyma
    8 adet kurutulmus patlican
    8 adet kurutulmus kabak
    8 adet kurutulmus kirmizibiber
    2 kahve fincani pirinç
    2 adet sogan
    1 çorba kasigi biber salçasi
    1 çorba kasigi domates salçasi
    ½ su bardagi su
    1 adet limon suyu
    1/2 çay kasigi karabiber
    1 çay kasigi kirmizibiber
    1 çay kasigi tuz

    Yapilisi
    Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin. Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin. Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin. Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkaç kez degistirdikten sonra süzgece alin. Diger tarafta kiyma, pirinç, biber salçasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma içini hazirlayin. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin. Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin. Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin.

    AFIYET OLSUN !
#09.10.2007 18:46 0 0 0
  • paylaşım için saol
#09.10.2007 19:57 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#11.10.2007 12:41 0 0 0