Malzemeler
150 gr yagli dolmalik kiyma
8 adet kurutulmus patlican
8 adet kurutulmus kabak
8 adet kurutulmus kirmizibiber
2 kahve fincani pirinç
2 adet sogan
1 çorba kasigi biber salçasi
1 çorba kasigi domates salçasi
½ su bardagi su
1 adet limon suyu
1/2 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi tuz

Yapilisi
Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin. Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin. Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin. Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkaç kez degistirdikten sonra süzgece alin. Diger tarafta kiyma, pirinç, biber salçasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma içini hazirlayin. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin. Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin. Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin.

AFIYET OLSUN !

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
Sindy Tarih: 11.10.2007 13:41
tarif icin tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 09.10.2007 20:57
paylaşım için saol