Malzemeler:
1 çay bardagı süt
1 çay bardagı sıvı yag
1 çay bardagı yogurt
1 çay bardagı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
ve alabildigi kadar un
Hamuru açmak için yarım kilo nişastaya ihtiyacımız var
içi için:
1 büyük kase kavrulmuş çekilmiş haşhaş, arzuya göre 1 kase ceviz.
üzeri için:
1 su bardagı sıvı yag
şerbeti:
3 su bardagı şeker
3 su bardagı su
yarım limon suyu
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilip 10 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla oldukca ince olarak açılır. üzerine haşhaş ve ceviz serpilip ince bir rulo yapılır(bu işlem gazete üzerine serilip uç kısmından kaldırılarak yapılırsa daha kolay olur.)Tepsinin ortasından başlanarak kolböregi gibi sarılarak tepsiye doldurulur. üzerine iyice kızdırdıgımız sıvı yag dökülüp fırına verilir. Tatlının sogumasını bekleyip üzerine sıcak şerbet dökülür.