Haşhaşlı Baklava

Son güncelleme: 08.02.2008 07:53
  • Malzemeler:
    1 çay bardagı süt
    1 çay bardagı sıvı yag
    1 çay bardagı yogurt
    1 çay bardagı su
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    ve alabildigi kadar un

    Hamuru açmak için yarım kilo nişastaya ihtiyacımız var
    içi için:
    1 büyük kase kavrulmuş çekilmiş haşhaş, arzuya göre 1 kase ceviz.

    üzeri için:
    1 su bardagı sıvı yag

    şerbeti:
    3 su bardagı şeker
    3 su bardagı su
    yarım limon suyu

    Yapılışı
    Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilip 10 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla oldukca ince olarak açılır. üzerine haşhaş ve ceviz serpilip ince bir rulo yapılır(bu işlem gazete üzerine serilip uç kısmından kaldırılarak yapılırsa daha kolay olur.)Tepsinin ortasından başlanarak kolböregi gibi sarılarak tepsiye doldurulur. üzerine iyice kızdırdıgımız sıvı yag dökülüp fırına verilir. Tatlının sogumasını bekleyip üzerine sıcak şerbet dökülür.
#24.10.2007 13:28 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#25.10.2007 10:50 0 0 0
  • ellerine sağlık su-perisi
#08.02.2008 07:53 0 0 0