cevizli baklava

Son güncelleme: 01.07.2023 13:47
  • Gereçler:
    1 çay bardağı sıvı yag
    1 çay bardağı yoğurt
    2,5 su bardağı un
    hamur kabartma tozu
    1 yumurta
    175 gr tereyağ yada margarin
    4 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    bir cay bardağı mısır nişastası
    bir çay bardağı prinç nişastası
    500 gr öğütülmüş iç ceviz
    Yapılışı:
    Bir kaba unu sıvı yağı yumurtayı hamur kabartma tozunu ve yoğurdu koyup iyice yoğurun.. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.Daha sonra bu hamuru 20 dk. dinlendirin. Hamuru üç eşit parçaya bölün.. Herbir parçadan (ceviz büyüklüğünde aşağı yukarı) 10 yumak alın.

    Mısır nişastası ile prinç ununu bir kapta karıştırın on yumağı bol nişasta ve prinç unu karısımı ile ust uste koyarak açın.. Böylece elinizde 3 tane onlu açılmış yufka demeti oldu.. Tepsiye yağ sürün ve ilk onlu yufka demetini tepsiye koyup üzerine eritilmiş tereyağını yada margarini gezdirerek cevizleri koyun. Üzerine ikinci onlu yufkademetini koyarak ceviz ve yağı gezdirdikten sonra üçüncü onlu yufka demetini tepsiye koyun.. Daha sonra keskin bir bıçakala istediğiniz desende keserek üzerine kalan tereyağını gezdirin.. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice pişirin.

    Şeker ve suyu kaba koyarak baklava şerbetini hazırlayın..

    tesideki baklava iyice soguduktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti ilave edip yarım saat dinlendirip servis yapabilirsiniz..Afiyet Olsun....
    Servis Önerileri:
    isteğe bağlı
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    *Son derece sağlıklıdır...

    *Baklava ve şerbet soğuk olacak aksi durumda baklavanız hamur olur!!!
#20.01.2005 18:50 1 0 0
  • teşekkürler
#08.02.2005 12:26 0 0 0
  • hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm leckaaaaaaaaaaaaaaaa
#08.02.2005 18:47 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkürler
#03.03.2005 13:47 0 0 0
  • Mardinli Kardes bu baklavayı bizim kayseride bir yapiyorlar parmaklarını deil tepsiyi bile yersin wallaaa yolun düşerse gelde ben sana ısmarlayım.......!!!
#04.03.2005 10:43 0 0 0
  • sagolun var olun
#10.03.2005 20:53 0 0 0
  • ellerine saglik cok güzel bit tarife cok tsk
#13.03.2005 09:02 0 0 0
  • Ya mardinli gardaşım sağolasınde bu baklavayı kim yapacak şimdik
#21.09.2005 10:28 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:26 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:51 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:22 0 0 0
  • sagolasin
#12.10.2005 00:45 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:49 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#18.10.2005 09:39 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler arkadaşım
#01.12.2005 22:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:33 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık hemşerim
    sağolasın
#25.12.2005 16:20 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:09 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 19:58 0 0 0