Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebi

Son güncelleme: 06.11.2007 14:11
  • muhallebili milföy - milföylü muhallebi tatlısıMalzemeler

    5 - 6 adet milföy hamuru
    Muhallebisi İçin

    1,5 lt. süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    Karamel İçin

    2 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı su
    1/2 yemek kaşığı tereyağı
    1 kutu (200 ml) çiğ krema

    Yapılışı

    Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.

    Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin. yaklaşık 190 - 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin. Kızaran milföy hamurlarını ufalayın.

    Ayrı bir yerde karameli hazırlayın. 2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).

    Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin.

    Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor. O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim. Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz.
#06.11.2007 13:59 0 0 0
  • değişik bir tatlı. denemek lazım.
#06.11.2007 14:11 0 0 0