Urfa Kebabı(hashas)

Son güncelleme: 17.04.2008 13:09
  • Urfa Kebabı

    Malzemeler :

    1 ölçü kebap pidesi hamuru
    Kebabi:
    1 kg koyun kıyması
    1 yemek kaşığı zeytinyaği
    1 büyük domates
    1 büyük soğan 2 çay kaşığı tuz
    ½ çay kaşığı karabiber
    ½ çay kaşığı kirmizibiber
    1 demet maydanoz
    1 bardak et suyu

    Yapılışı:
    noimage
    1-Kebap pidesi hamurunu, 1-2-3 ve 4'uncu maddelerde acikladigimiz gibi hazırlayın.
    2-Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun.
    3-Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin.
    4-Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip servis yapın.
#14.01.2008 15:13 0 0 0
  • eskitoprak gece gece çok güzel görünüyor.
#16.01.2008 23:35 0 0 0
  • he valla canim cekti ya sabah sabah
#17.01.2008 07:35 0 0 0
  • emegine saglik eskitoprak
#17.01.2008 09:51 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:09 0 0 0