Yoğurtlu İşkembe Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:43
  • malzemeler.

    1 kg. dana işkembesi
    8 diş sarımsak
    2 su bardağı yoğurt
    4 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    6 su bardağı et suyu
    1 adet limon suyu
    2 tatlı kaşığı tuz

    yapılışı.
    Temizlenmiş işkembe küçük doğranır, düdüklü tencereye aktarılır, üzerini örtecek kadar su konur, tencerenin kapağı kapatılır, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, limon suyu, sarımsak, et suyu, yağ, tuz, un, iyice çırpılır işkembenin üzerine dökülür, iki taşım kaynatılır.
#21.01.2008 12:33 0 0 0
  • iskembe corbasini severim, ellerine saglik SU-PERISI
#22.01.2008 10:04 0 0 0
  • Bayilirim emeklerine saglik ben icine haslanmis nohutta katiyorum ayri bir lezzet veriyor gorunusude daha hos oluyor
#23.01.2008 09:44 0 0 0
  • işkembe çorbasını herzaman yemem ama harika oluyor
#13.02.2008 08:16 0 0 0
  • bayılırım işkembe corbasına ya sıcak sıcak canım cekti olsada yesek:)
#13.02.2008 08:43 0 0 0