malzemeler.
1-1,5 çay bardağı yeşil mercimek
biraz kıyma
birkaç diş sarımsak
bir baş sogan
domates salcası
yapılışı.
1-1,5 çay bardağı yeşil mercimeği (isteğe göre arttırılabilir) öncelikle haşlıyoruz.
diğer taraftan başka bir tencerede biraz kıymayı çok az yağ ile beraber, küçük bir baş soğan ve bir kaç sarımsağı kavuruyoruz. biraz domates salçasıyla kıymayı renklendiriiyoruz.
bu arada 5-6 ıspanağın sap kısımlarını doğrayıp kıymaya katıyoruz bir iki defa karıştırıp haşlanmış mercimekleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
üzerine göz kararı mercimeği haşladığımız suyu ve az gelirse birazda normal su koyarak kaynamaya bırakıyoruz. ıspanaklar yumuşayınca içine damak tadınıza göre biraz nar ekşisi+ limon suyu ( yada sadece limon suyu) ilave ediyoruz.pişmeye yakın kuru nane ilave edip servis yapıyoruz