Sakızlı krokanlı muhallebi

Son güncelleme: 23.08.2008 15:30
  • Malzemeler.

    6 çorba kaşığı margarin
    1 çay bardağı pirinç unu
    4 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet damla sakızı
    krokan için:
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı toz şeker
    Yapılışı.
    Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavuralım. Ateşten alıp 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştıralım. Dövülmüş damla sakızı da muhallebiye ekleyelim. Tekrar ocağa alalım. Koyu bir kıvam elde edelim. Muhallebiyi ocaktan alalım. 10 dakika mikserle karıştıralım. Servis kaselerine alıp buzdolabında soğutalım. Krokan için yapışmaz yüzeyli tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavuralım. Yağh kağıda dökelim. Krokan donunca küçük parçalar halinde kırıp, muhallebinin üzerine koyalım ve servis yapalım.
#06.04.2008 13:13 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#08.04.2008 10:07 0 0 0
  • Paylaşım için saol...
#08.04.2008 17:40 0 0 0
  • elinize sağlık
#05.08.2008 07:20 0 0 0
  • tsk sagolun
#13.08.2008 19:32 0 0 0
  • teşekkkürler su perisi
#23.08.2008 15:30 0 0 0