Şambali - iZMiR TATLISI

Son güncelleme: 06.06.2008 13:03
  • Malzemeler:

    *2 su bardağı irmik
    *1 su bardağı şeker
    *1 su bardağı yoğurt
    *2 paket vanilya
    *1 paket kabartma tozu
    *50 gr badem Şerbeti İçin
    *3 su bardağı şeker
    *3 su bardağı su
    *Yarım tatlı kaşığı limon suyu

    *Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim.Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım.

    *Şerbeti İçin

    Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
#22.05.2008 09:29 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler Nerqish,eline saglık.
#23.05.2008 17:24 0 0 0
  • İZMİR'İN HERŞEYİ GÜZELDİR SİZCE?
#06.06.2008 13:03 0 0 0