Bıldırcınlı Pilav

Son güncelleme: 28.04.2008 15:15
  • Gereçler:
    2 bardak pirinç
    5-6 adet bıldırcın
    2 büyük domates
    1yemek kaşığı tereyağı
    1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tuz-karabiber
    Yapılışı:
    1. Bıldırcınların tüylerini ve içlerini temizleyip yıkayın. Üstlerini tuz ve karabiberle ovun. Kızdırılmış yağda çevire çevire pembe renkte kızartın. 1 bardak sıcak su katın ve kısık ateşte veya fırında yumuşayana dek pişirin. Bıldırcınları bir kaba çıkartın.

    2. Bıldırcıların kalan suyuna 3 bardak su ekleyin; ayıklanmış ve doğanmış domatesleri 1 kaşık tereyağıyla biraz tuz katın. Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinci salın. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin. 30 dk demlendirin.

    3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine bıldırcınları koyup servis yapın.
#02.01.2005 19:15 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#10.01.2005 12:30 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler
#24.09.2005 10:55 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 12:52 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:23 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:00 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:37 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:55 0 0 0
  • Oh olsada yesek mardinli.Tesekkür.
#19.04.2008 13:21 0 0 0
  • tşk
#28.04.2008 15:15 0 0 0