Dr. Oetker ürünleri : Dr. Oetker Pandispanya Un, Dr. Oetker Kakao, Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması, Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Tropikal Aşk
Malzemeler:
2 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1,5 çay bardağı su
1 poşet (25 g)Dr. Oetker Kakao
2 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
3 su bardağı soğuk süt
3 su bardağı suyu süzülmüş ve küçük doğranmış ananas
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
80 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Pandispanya unlarını yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ni kenarları 20 cm olan üçgen bir kalıba dökün. Kalan hamura kakaoyu ve 2 yemek kaşığı su ilave edip 1 dakika daha çırpın. 30x30 cm ölçülerindeki kare kalıba dökün ve her iki hamuru da önceden 160 o C'ye ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Vanilinli pasta kremalarını 3 bardak süt ile 2-3 dakika çırpın. Ananas tanelerini ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Soğuyan her iki pandispanyayı enlemesine ikişer kez keserek üçer eşit parçaya ayırın. Hepsinin aralarına ananaslı kremadan sürerek büyük kare patlar altta ve üçgen pandispanya üstte olacak şekilde üst üste sıralayın. Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak süt ile 2-3 dakika çırparak hazırlayın ve pastayı kaplayın. Çikolatayı benmari usuli eritip ağaç yapraklarının üzerine sürün ve dolapta 15-20 dakika bekletin. Yaprakları dikkatlice ayırıp çikolataları pastanın üzerine dizin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.