2 su b.kara yarma
1 su b.yeşil mercimek
1 soğan
1 çorba k.tereyağı
tuz
su
Kebabı için:
500 gr.tavuk kanadı
300 gr.kuzu eti
300 gr.kıyma
çeri domates
kırmzı biber
kuru soğan
maydanoz
pulbiber
tuz
kekik
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek yoğurun. Hazırlana köfte harcını şişe takın. Diğer tarafta kuzu etini de şişlere takın. Tavuk etlerini tuz, kekik ve sıvıyağ ile harmanlayın. Hepisini tepsiye alarak 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.
Pilavı için tencereye tereyağını alın. Eriyince üzerine soğanları ekleyin. Üzerine haşlanmış kara yarmayı ve sıcak suda bekletilmiş yeşil mercimeği ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra alabildiği kadar su ile pişmeye bırakın.
Tüm hazırlıklar tamamlanınca pilavı servis tabağına alın. Üzerinde kebap ile servis yapın.
yaa kardeşim şişe takın demişsin ya çok güldümm.kardeş oo kolayca yazılan şeyi yapması öle çok kolay değil,patır patır dökülür o etler.adanalıyıkta nacizane ,sevgilerimle