ismi üzerinde yalanci su bögregi ama gercekten ayirt
etmek zor....
Malzemeler...
1 su bardagi süt
yarim cay bardagi sivi yag
beyaz peynir(göz karari )
Maydonoz
1 hazir yufka(tepsiniz buyukse 2 olabilir..)
2 paket lazanya(piyale lazanya tavsiyem)
Yapilisi önce peynirleri ufak ufak ufaliyoruz
ve icine ince kiyilmis maydonozlari koyuyoruz
böylelikle icimiz hazir oluyor.Peynirin tuzuna
göre ilave yapilabilir.....
Bu isleme müteakip bir tencereye su bir tutam tuz ve iki corba kasigi sivi yag ileve edip kaynamaya birakiyoruz.Su kaynadiginda lazanya yapraklarini hasliyoruz..Makana gibi pisme kivami aldiginda o pisirdiklerimizi bir tabaga koyuyoruz. Bu islemin devami sirasinda ise tepsimizi sivii yag ile yagliyoruz.Geri kalan yagi süt ile bir kasede karistiriyoruz...
Yagladigimiz tepsiye ilk hazir yufkamizi ortalayip seriyoruz. Süt ile yag
karisimini bir firca ile sürüyoruz.Haslamis oldugumuz lazanyalari yufkalnin üzerine düzgün bir sekilde siraliyoruz.Daha sonra siraladigimiz haslanmis lazanlyalarin üzerine yag süt karisimindan sürüp daha sonra peynir dengeli
sekilde serpiyoruz.Serptigimiz peynirlerin üzerine bir önceki gibi lazanya siraliyoruz ama bu defa iki kat olacak...
yine Süt karisimi ve peynirleri koyup tek kat lazanya siralayip peynirli katin üzerini kapatiyoruz..yanda
kalan yufkalarida en son kati saracak sekilde kapatip geri kalan süt
karisimini yediriyoruz..Bu kalan kisimlar tepsiyi guzel kapatamiyorsa
yeni bir yufka serip yan fazlaliklarini kesebilirsiniz.
firina vermeye hazir denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun..
Not tepsi buyuklugune göre lazanyalari harslayin cunku harslanmis
sekilde elinizde kalmasin...