Yalanci Su bögregi

Son güncelleme: 15.12.2008 12:04
  • ismi üzerinde yalanci su bögregi ama gercekten ayirt
    etmek zor....

    Malzemeler...

    1 su bardagi süt
    yarim cay bardagi sivi yag
    beyaz peynir(göz karari )
    Maydonoz
    1 hazir yufka(tepsiniz buyukse 2 olabilir..)
    2 paket lazanya(piyale lazanya tavsiyem)

    Yapilisi önce peynirleri ufak ufak ufaliyoruz
    ve icine ince kiyilmis maydonozlari koyuyoruz
    böylelikle icimiz hazir oluyor.Peynirin tuzuna
    göre ilave yapilabilir.....

    Bu isleme müteakip bir tencereye su bir tutam tuz ve iki corba kasigi sivi yag ileve edip kaynamaya birakiyoruz.Su kaynadiginda lazanya yapraklarini hasliyoruz..Makana gibi pisme kivami aldiginda o pisirdiklerimizi bir tabaga koyuyoruz. Bu islemin devami sirasinda ise tepsimizi sivii yag ile yagliyoruz.Geri kalan yagi süt ile bir kasede karistiriyoruz...
    Yagladigimiz tepsiye ilk hazir yufkamizi ortalayip seriyoruz. Süt ile yag
    karisimini bir firca ile sürüyoruz.Haslamis oldugumuz lazanyalari yufkalnin üzerine düzgün bir sekilde siraliyoruz.Daha sonra siraladigimiz haslanmis lazanlyalarin üzerine yag süt karisimindan sürüp daha sonra peynir dengeli
    sekilde serpiyoruz.Serptigimiz peynirlerin üzerine bir önceki gibi lazanya siraliyoruz ama bu defa iki kat olacak...
    yine Süt karisimi ve peynirleri koyup tek kat lazanya siralayip peynirli katin üzerini kapatiyoruz..yanda
    kalan yufkalarida en son kati saracak sekilde kapatip geri kalan süt
    karisimini yediriyoruz..Bu kalan kisimlar tepsiyi guzel kapatamiyorsa
    yeni bir yufka serip yan fazlaliklarini kesebilirsiniz.
    firina vermeye hazir denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun..

    Not tepsi buyuklugune göre lazanyalari harslayin cunku harslanmis
    sekilde elinizde kalmasin...
#15.03.2005 14:21 0 0 0
  • Ellerine saglik
#17.03.2005 23:38 0 0 0
  • Deneyen memnun kalacaktir....tavsiye ederim
#18.03.2005 12:23 0 0 0
  • denemek isterdim keşke yapabilsem :D
#18.03.2005 15:36 0 0 0
  • abi valla şimdi bu tarifin bir cıktısını alıp valideye yaptırayım
#18.03.2005 16:29 0 0 0
  • ellerine saglik
#19.03.2005 19:24 0 0 0
  • ellerine saglil arkadasim
#20.03.2005 08:03 0 0 0
  • Elleine saglik arkadasim..
#20.03.2005 12:05 0 0 0
  • saol dostum yaws ellerine saglikk
#28.03.2005 22:53 0 0 0
  • dostum saolasin ellerin dert görmesin
#11.05.2005 04:10 0 0 0
  • Tarifi yemek arşivime ekledim.
    Paylaşım için teşekkürler.
#05.06.2005 15:22 0 0 0
  • çok teşekkür ederim şef
#06.06.2005 20:14 0 0 0
  • Bu tarif burada vardı zaten
#23.09.2005 23:07 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:43 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 20:14 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 16:45 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 01:02 0 0 0
  • emeklerin için teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun
#29.12.2005 01:11 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:25 0 0 0