Yemek Tarifleri > Kalbura Bastı

    kalbura bastı tatlısı
    Malzemeler:
    1 adet yumurta
    1 cay bardagi yogurt
    1,5 cay bardagi sivicay
    1 Paket Kabartmatozu
    1 Paket Vanilyali seker
    4 yemek kasigi Irmik
    -yeterince un
    250 gramm Ceviz ici
    Serbeti icin:3 su bardagi seker
    3,5 su bardagi su
    yarim limon

    Yapilisi:
    Bir genis kasenin icine yumurtayi,yogurtu,siviyagi,kabartmatozunu,Vanilyali sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur,sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur.
    Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir.
    O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti),serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir..

    AFIYET OLSUN ARKADASLAR!...
    süper bir tarif
    ellerine saglik
    teşekkürler
    ellerine saglik tadi harika olmali
    tessekürler Anneme veriyimde bi denesin
    Güzele benziyor tesekkürler tarif icin
    Ellerine Saglik
    saol dostum walla yapan olsa daa yesek
    Teşekkürler ellerine sağlık
    Ellerine saglik
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik [
    tarif için teşekkürler,eline sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    paylaşım için teşekkürler
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
    teşekkürler elinize sağlık
    harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
    ellerinize sağlık
    şükran
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    guzele benzio ellerine saglik
    sagolasin emege saygi
    ellerine saglık