Büryan Kebabı

Son güncelleme: 27.03.2009 12:56
  • Siirt Büryan Kebabı

    Büryan Kebabı Tarifi

    Siirt Büryan kebabın yapımı için bir kuzu ikiye bölünüyor, but ve kemikleri ayrılan etler çengeller ile 2.5 metre derinliğinde bir kuyuya asılarak pişiriliyor. Bu kebap tarzı etin odun ateşi buharında tütsülenmesi esasına dayanıyor. Etler kuyuya odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra asılıyor. Askıda pişen etlerin altına bakır bir kazan konuluyor, kemikli etlerde bu kazan içerisinde yukarıda asılı olan etlerin suyu ile pişiriliyor. Pişirme işlemi sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor ve etrafı çamurla kaplanıyor. Pişirme sonunda etin üçte birlik kısmı geriye kalıyor. Büryan kebabı tercihe göre yağsız-yağlı ya da kemikli - kemiksiz şeklinde farklı sipariş edebiliyorsunuz.

    noimage

    Siirt Büryan Kebabı - Siirt Büryan Kebabı Nasıl Yapılır - Büryan Kebabı Tarifi
#26.03.2009 14:51 0 0 0
  • ellerine saglik marab..
#27.03.2009 12:53 0 0 0
  • usta naptın yaa.. iştahım kabardı birden :D
#27.03.2009 12:56 0 0 0