MALZEMESİ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
TARİF
Tozşekeri 2 bardak suyla 10 dakika kaynatın. Şerbeti soğuması için bekletin.
Ilık sütün içinde yaş maya ve tozşekeri eriyene kadar karıştırın.
Cam kasede yumurta, mayalı süt, un ve tuzu çırpın. Kabarması için 20 dakika bekletin.
Tavada yağı kızdırın. Bir kaba zeytinyağ koyun. Tatlı kaşığını önce zeytinyağına batırın, sonra lokma hamurundan alıp yağın içine boşaltın. Bütün hamuru bu şekilde kızartın. Pişen lokmaların üstüne soğuk şerbeti döküp servis yapın.