Malzemeler
• Yaklaşık 1,5 l. su
• 1 parça beyaz piliç eti ve 1?2 piliç budu (veya ½ kuzu başı ve 1 kuzu ciğeri)
• 1 sap pırasa
• 1 küçük havuç (yeşil yapraklarıyla birlikte)
• 1 sap kereviz
• 1/2 çay bardağı pirinç
• 2 yumurta
• 1 büyük boy limon suyu
• 1 küçük baş soğan
• Maydanoz, tuz, karabiber taneleri
Tarif
Temizlenmiş piliç (veya kuzu) etleri, pırasa, kereviz sapı, havuç, ikiye bölünmüş ve ocağın üstünde közlenmiş soğan, karabiber taneleri, tuz , suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır.
Tenceredekiler ince bir süzgeçten geçirildikten sonra, suyuna pirinç ilave edilir ve tekrar kaynamaya konur. Pirinçler pişerken, sebze ve etler küçük küçük doğranır ve tekrar tencereye katılır. Gerekirse tekrar tuzu ayarlanır. Bir kapta yumurtalarla limon suyu çırpılarak çorba terbiyesi yapılır. Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorba sürekli karıştırarak terbiye yedirilir. Bir-iki dakika kaynatılır ve sonra tencere ateşten indirilir.İnce kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır. Tuzunu , karabiberini tekrar ayarlayıp, servis yapılır.