Divriği Pilavı

Son güncelleme: 25.04.2009 03:34
  • Divriği Pilavı - Divriği Pilavı Yapılışı - Divriği Pilavı Tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    3 su b.pirinç
    350 gr.kuzu eti
    3 soğan
    1 çay b.kuru üzüm
    1 çay b.badem
    1 su b.haşlanmış nohut
    1 çorba k.tereyağı
    Sıvıyağ
    Tuz su

    Hazırlanışı:
    Bademleri sıvıyağ ve tereyağında kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine soğanı ekleyerek iyice kavurun. Daha sonra pirinci de ekleyerek bir süre kavurun. Sonrasında haşlanmış nohut ve üzümü de ekleyin.

    Diğer tarafta eti bir başka tencerede kavurun. Biraz su vererek pişiriyoruz. Yarı kıvamda pişen etleri suyuyla beraber pilavın üzerine ilave edin. Kapağı kapalı pişirin.
#25.04.2009 03:34 0 0 0