Malzemeler :
1 bütün tavuk
1 havuç
1 su b.bezelye
500 gr. patates
1 soğan
Tane karabiber
1 tutam fesleğen
1 çay k.köri
Sıvıyağ
Tuz
BADEMLİ PİLAV İÇİN:
2 su b.pirinç
1 çorba k.tereyağı
1 su b.badem
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı :
Güveç tencerenin içine tavuğu sırt üstü alın. Doğranmış havuç, patates, soğan, bezelye ve tane karabiberi kenarlarına serpin.
Sos için ise fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin. Bu sosu tavuğun üzerine sürerek kapağı kapalı olarak 200 derecelik fırında pişirin.
Bademli pilav için ise; tereyağını eriterek sıvıyağla beraber pirinci kavurun. Kavrulunca tuzunu ayarladıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pilav ve tavuk hazır olunca büyükçe bir tabağa alarak üzerine badem serpip sıcak olarak servis edin.