Güveçte Sebzeli Tavuk

Son güncelleme: 06.05.2009 21:30
  • Güveçte Sebzeli Tavuk - Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi

    Malzemeler :
    1 bütün tavuk
    1 havuç
    1 su b.bezelye
    500 gr. patates
    1 soğan
    Tane karabiber
    1 tutam fesleğen
    1 çay k.köri
    Sıvıyağ
    Tuz

    BADEMLİ PİLAV İÇİN:

    2 su b.pirinç
    1 çorba k.tereyağı
    1 su b.badem
    Sıvıyağ
    Tuz
    Su

    Hazırlanışı :
    Güveç tencerenin içine tavuğu sırt üstü alın. Doğranmış havuç, patates, soğan, bezelye ve tane karabiberi kenarlarına serpin.

    Sos için ise fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin. Bu sosu tavuğun üzerine sürerek kapağı kapalı olarak 200 derecelik fırında pişirin.

    Bademli pilav için ise; tereyağını eriterek sıvıyağla beraber pirinci kavurun. Kavrulunca tuzunu ayarladıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.

    Pilav ve tavuk hazır olunca büyükçe bir tabağa alarak üzerine badem serpip sıcak olarak servis edin.
#06.05.2009 21:30 0 0 0