Dondurmalı Limonlu İrmik Helvası

Son güncelleme: 10.08.2009 12:33
  • Dondurmalı Limonlu İrmik Helvası - Dondurmalı Limonlu İrmik Helvası Tarifi

    Malzemeler:
    2 .5 su b.irmik
    2 çorba k.tereyağı
    1 çay b.sıvıyağ
    2 limon

    Şerbeti için:

    2.5su b.toz şeker
    2.5 su b.su

    Üzeri için: dondurma

    Hazırlanışı:

    Tereyağını eriterek irmiği tereyağında kavurun. İyice kavrulunca üzerine suyunu vererek karıştırın.

    Diğer tarafta toz şekerin üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek beraber ovun. Daha sonra üzerine limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Limonlu şekeri de irmiğe ilave ederek kapağı kapalı arada karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince kapağı kapalı bir süre dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak ilk sıcaklığı çıkınca dondurma ile beraber servis edin.
#10.05.2009 21:50 0 0 0
  • bu gün denemek istiyorum,
    sonuçtan haberdar ederim seni hayatım
#10.08.2009 12:33 0 0 0