incir dolması

Son güncelleme: 03.06.2009 20:07
  • 250 gr. Kuru İncir
    1 Çay Bardağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Ceviz İçi

    Ön Hazırlık:
    250 gr. kuru incir '13 adet' bir kap içerisine alınacak ve üzerini kapatıncaya kadar ılık su ile doldurulacak. İncirler bu su içerisinde 15 dakika dinlendirilecek. Süre sonunda incirler bol su ile yıkanacak ve süzülecek. 1 Su bardağı dolusu ceviz içi, bıçak yardımıyle iri kıyım doğranacak.

    Maharetini Göster:
    İncirler dip tarafından bıçak yardımıyle 1,5 cm. genişlikte çizilecek. Çizilen yer açılarak alabileceği miktarda kıyılmış ceviz içi, incir içerisine doldurulacak. Bu işlem diğer incirlere de uygulanacak. Doldurma işlemi bitmiş incirler, tencereye sap kısımları yukarı bakacak şekilde dizilecek. 1,5 Su bardağı su ve 1 Çay bardağı toz şeker incirlerin üzerine ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Bu ısı da incirler, 20 dakika süre ile pişirilecek. İncirler soğutulduktan sonra, kaymak ile servis edilebilir. Veya çok az miktarda tuzsuz tereyağı eritilerek incirler üzerine gezdirilebilir noimage
#03.06.2009 20:07 0 0 0