milföy tatli - milföylü tatlı - milföy hamurundan tatlı tarifi
Malzemeler
7 adet kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
Kreması için;
1/2 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı (aida bardak) şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Süslemek için;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Milföyleri ikiye kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Süt, un, nişasta ve yumurta sarısını pişirin. Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırından çıkan milföy hamurlarını ortadan kesin. (Çok kolay ayrılıyorlar, bıçağı değdirmeniz yetiyor.) İçlerine ılık kremadan doldurun. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. (Ben şekeri çay süzgecine koyup, süzgeci hafif hafif sallayarak serptim.)