Kahvaltılık Yoğurtlu Hamur Kızartması

Son güncelleme: 01.07.2009 21:02
  • kahvaltılık tarifler - aperatifler - kahvaltı tarifleri
    noimage

    Malzemeleri:

    -2 su bardağı un
    -1 su bardağından bir parmak az yoğurt(ben yoğunlukla kalan yoğurt ve sularını değerlendiriyorum)
    -1 çay kaşığı karbonat
    Kızarmak için:sıvı yağ(hamura yoğururken çörekotu katarım ama bu defa unutmuşum

    Hazırlanışı:

    1-Derin bir kaba önce unu ilave edip,ortasını havuz şeklinde açıp içine yoğurt,ve karbonatı ilave edip iyice yoğuruyoruz
    2-Avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırıp,bezelerin altına ve üstüne un serperek bezeleri oklavayla büyütüyoruz.Kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.(annem kare kare keserek hazırlar)
    3-Teflon tavada önce yağı kızdırıyoruz,sonrasında orta ateşte hamurlarımızı kızartıyoruz.
    AFİYET OLSUN
#01.07.2009 14:41 0 0 0
  • Annem'de yapar bunu..
    Çok güzel gerçekten..
    Ellerine sağlık canım..
#01.07.2009 21:02 0 0 0