-2 su bardağı un
-1 su bardağından bir parmak az yoğurt(ben yoğunlukla kalan yoğurt ve sularını değerlendiriyorum)
-1 çay kaşığı karbonat
Kızarmak için:sıvı yağ(hamura yoğururken çörekotu katarım ama bu defa unutmuşum
Hazırlanışı:
1-Derin bir kaba önce unu ilave edip,ortasını havuz şeklinde açıp içine yoğurt,ve karbonatı ilave edip iyice yoğuruyoruz
2-Avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırıp,bezelerin altına ve üstüne un serperek bezeleri oklavayla büyütüyoruz.Kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.(annem kare kare keserek hazırlar)
3-Teflon tavada önce yağı kızdırıyoruz,sonrasında orta ateşte hamurlarımızı kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN