Ördek Kızartması ( Domatesli)

Son güncelleme: 21.02.2009 16:57
  • Gereçler:
    1 adet ördek palazı
    1/ 2 demet maydanoz
    Tuz-karabiber
    1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 orta boy domates
    1/ 2 bardak su

    Yapılışı:
    1. Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı ve maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin. Tuz ve biberle ovuşturun.
    2. Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin. Ördeği içine koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın. 30 dakika da domatesle pişirin. Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin.
    3. Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın. Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın.
#02.01.2005 19:17 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin mardinli gardaşım teşekkürler
#24.09.2005 11:05 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 12:50 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#28.09.2005 10:04 0 0 0
  • ellerine SaqLık ..!
#30.09.2005 13:34 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim
#12.10.2005 02:52 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 20:11 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 16:48 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 01:01 0 0 0
  • emeklerin için teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun
#29.12.2005 01:13 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:24 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:07 0 0 0
  • ellerin dert görmesin paylasim için teşekkürler
#21.02.2009 16:57 0 0 0