Antep usulü mercimek çorbası

Son güncelleme: 16.07.2009 12:13
  • MALZEME;
    250 gr kırmızı mercimek
    25 gr un
    50 gr margarin
    50 gr küçük doğranmış
    kızarmış ekmek
    1 adet patates
    1 adet soğan-1 adet limon
    2 adet ilikli kemik
    50 gr tereyağı
    5 bardak su-Tuz,kimyon,kırmızıbiber
    Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konurKaynatılırken üzerindeki kefi alınır Kaynarken ara sıra çırpılırKarışım 45 dk piştikten sonra tel süzgeçten geçirilirTencereye yağ konur ve eritilirDaha sonra yağa un ilave edilip çırpılır,un hafif pembeleşinceye kadar kavrulurKavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılırİçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilirAyrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülürÇorba servise hazırdır
#16.07.2009 12:13 0 0 0