Bıldırcın Izgara

Son güncelleme: 07.02.2009 17:03
  • MALZEMELER

    5 adet bıldırcın
    Tuz, karabiber

    5 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.
#17.10.2005 00:16 0 0 0
  • MALZEMELER

    4 kişilik
    8 adet bıldırcın
    2 çorba kaşığı tereyağı
    tuz
    bir tutam karabiber
    250 gr taze mantar
    1 bağ kıyılmış maydanoz
    ½ su bardağı et suyu
    1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

    HAZIRLANIŞI

    Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.
#17.10.2005 00:17 0 0 0
  • MALZEMELER

    5 adet bıldırcın
    asma yaprağı
    Tuz, karabiber

    5 Kişilik

    HAZIRLANIŞI

    Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
#17.10.2005 00:19 0 0 0
  • MALZEMELER

    1 kg ıspanak
    2 adet iri kuru soğan
    3 adet yeşil soğan
    1/2 demet maydanoz
    2 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
    4 adet iri patates
    1 çay kaşığı tereyağı
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Karabiber
    Kırmızı biber
    Kimyon
    Tuz


    HAZIRLANIŞI

    Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis
    yapın.
#17.10.2005 00:22 0 0 0
  • MALZEMELER

    4 kişilik
    8 adet bıldırcın
    1 ½ su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı yağ
    1 kahve fincanı beyaz fıstık
    1 kahve kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
    bir tutam karabiber
    ½ tatlı kaşığı tuz
    2 ½ su bardağı et suyu yada su



    HAZIRLANIŞI

    Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis edin.
#17.10.2005 00:23 0 0 0
  • MALZEMELER

    2 kg ağırlığında bir ördek
    2 adet portakal
    2 çorba kaşığı margarin
    4 adet küp kesme şeker
    1 çay kaşığı patates unu
    1 çorba kaşığı portakal likörü
    1 çorba kaşığı portakal marmeladı
    1 çorba kaşığı şarap


    HAZIRLANIŞI

    Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
    Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.
    Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.
#17.10.2005 00:25 0 0 0
  • MALZEMELER

    iç pilav için :

    1 baş soğan
    50 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı badem
    1 çorba kaşığı fıstık
    tuz, karabiber

    yemek için :

    iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
    1 baş soğan
    150 gr margarin
    kırmızı biber
    150 gr tereyağ
    tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.
#17.10.2005 00:26 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:41 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:50 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:26 0 0 0
  • bencede bencede acaba doğrumkı ne anamasım
#18.10.2008 18:12 0 0 0
  • paylasım ıcın sagol
#18.10.2008 21:18 0 0 0
  • eline sağlık
#23.10.2008 20:37 0 0 0
  • blıdırcının ama çok tarifi varmış
#24.10.2008 19:01 0 0 0
  • Of of agzim sulandi, kekligi nerede bulacagim simdi.Paylasimin icin tesekkürler.
#24.01.2009 13:26 0 0 0
  • sağolun
#24.01.2009 20:47 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#07.02.2009 17:03 0 0 0