Ispanaklı diyet Pasta

Son güncelleme: 07.12.2009 13:41
  • Malzemeler:
    3 yumurta
    1,5 su bardagi seker
    250gr kadar ispanak
    3/4 su bardagi sivi yag
    2 su bardagi elenmis un
    1 paket kabartma tozu (Amerika'dakiler için 2,5 cay kasigi)
    1 paket vanilya
    TARIFI:
    Önce yumurtalarla sekeri çok iyi çirpin. Iyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar. Ispanagi az bir yagda kavurarak diriligini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sivi yagi ekleyin ve yine geçirin robottan. Yumurtali karisima ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayi birlikte eleyip karisima ilave edin. Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karistirin. Yaglanmis, sonra un serpilip silkelenmis yuvarlak pasta kalibiniza dökün.Önceden isitilmis 175C - (350F) dereceli firinda 30-40 dakika kadar pisirin. Kekinizi kaliptan çikarip sogumaya birakin. Ilindiktan sonra tirtilli uzun biçakla ortadan ikiye kesin. Ilk yarisini servis tepsinize yerlestirip kremadan biraz sürün. Ikinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayi kaplayip istediginiz sekilde süsleyin.
#02.11.2009 02:13 0 0 0
  • ama bu resmen pasta şekeri var unu var yersek kilo alırız.bence diyet değil bu pasta
#07.12.2009 13:41 0 0 0