Lake Of Tears

Son güncelleme: 10.11.2009 23:12
  • Lake Of Tears Kimdir - Lake Of Tears Resimleri - Lake Of Tears Biyografisi - Lake Of Tears Hakkında



    "Lake Of Tears" mayıs 1992'de "isveç'in boras" kentinde "carnal eruption" ve "forsaken grief" isimli iki death metal grubundan 4 elamanın bir araya gelmesiyle kuruldu. '93 baharının sonlarına doğru ilk demoları "demo 1' 93"ü kaydettiler. bu demo "black mark production" isimle firmanın dikkatini çekti ve grupla 5 albümlük bir anlaşma imzalandı.

    İlk albümleri "greater art" 2 haftalık bir süreçte aralık '93'te stockholm'de bulunan "sunlight studio"da kaydedildi.

    Mart '95'te grup yeniden stüdyoya girdi. Bu sefer 2. albümleri olan "headstones"u İsveç'in "ljusne" kentindeki "wavestation" stüdyolarında kaydettiler. 4 haftalık çalışmada büyük prodüktör "ulf petersson" ile grup ileriye doğru adeta dev bir adım attı. "headstones" albümü oldukça iyi tepkiler aldı.

    1995 ve 1996'da grup birkaç avrupa ülkesini kapsayan mini bir turneye çıktı. "vader tiamat crematory savatage ve the gathering" gruba bu turnede eşlik eden önemli isimlerdi. '96 yazında grup gitarist "jonas eriksson" ile yollarını ayırdı.

    3. albümleri "a crimson cosmos" '97 ocağında "soundtrade" stüdyolarında yine stockholm'de kaydedildi. Bu albüm grubun müzik bazında artık olgunlaştığının ve hakimiyetin kazanıldığının belgesiydi. nitekim albüm basın tarafından da takdir gördü. Almanya'nın "rock hard" dergisinde ayın albümü seçildi.

    "a crimson cosmos"un kaydından sonra gruba yeni gitarist "ulrik lindblom" katıldı. Albümün yayınlanmasından sonra "theatre of tragedy ve heavenwood" ile 3 ayrı turne düzenlendi. Bu turnelerin son ayağında gitarist "ulrik" ailevi sebeplerden dolayı gruptan ayrılmak zorunda kaldı.

    Haziran '99'da (almanya) 4. albümleri "forever autumn"u kaydettiler. bu çalışmada "Lake Of Tears" daha akustik ve daha slowdepresif öğeler kullandı. Ayrıca bu albümde ek enstrüman olarak keyboardda kullanıldı.

    Nisan 2002'de "Lake Of Tears" "ulf wahnberg"in prodüktörlüğünde "neonai" albümü ile piyasaya geri döndü. Bu albümde bayan vokal olarak "jenny tebler" gruba eşlik etti.

    2004 yılında ise son albümleri "black brick road"u isveç'te bulunan "studio mega"da kaydettiler. Bu albümde grup adeta "forever autumn" günlerine geri dönüş yaptı. Albüm oldukça modern fakat eski günleri anımsatacak bir sounda sahip.

    Sonuç itibariyle Lake Of Tears gothic/doom metal severlerin gözdelerindendir. gothic/doom metal tarihinin en sağlam 5 albümünün arasında kesinlike yer alabilecek "forever autumn" grubun en iyi albümüdür. Her harddiske lazım şarkıları meselesine gelince tek tek şarkı vermeden dinlememiş olan herkese "forever autumn" albümünün tamamını önerebilirim. Albümü alana bir rulo tuvalet kağıdı da benden. Kendinizi melodilerin ve gözyaşlarının kollarına bırakın.

    Albümleri:

    1994 Greater art
    1995 Headstones
    1997 a crimson cosmos
    1999 Forever autumn
    2002 The neonai
    2004 Black brick road
#10.11.2009 23:12 0 0 0