KABURGALI PİLAV

Son güncelleme: 19.03.2006 10:02
  • MALZEMELER
    1 adet koyun kaburga
    1/2 su bardağı amerikan pirinç
    dolmalık fıstık
    kuş üzümü
    2 yemek kaşıgı tereyağı
    tuz
    karabiber
    tarcın
    zencefil
    kırmızı biber
    su

    HAZIRLANIŞI
    Koyun kaburgasını bütün olarak derin bir tencereye koyunuz biraz haşlayınız. Haşlama suyunu alınız kaburgayı bir tepsiye alın bu arada pirinci ılık suya ıslatın. Bir tencereye biraz tereyağı koyup eritin içine zevkinize göre karabiber, tarçın, zencefil kırmızıbiber ve tuz koyup ateşten indirin. Bu malzemeyi tepsideki haşlanmış kaburga üzerine bir güzel sürüp 170 derece fırına sürün. Burada yarım saat daha kalacak, bu arada bir tencereye tereyağını eritip dolma fıstığını ve kuş üzümlerini koyunuz biraz karıştırdıktan sonra ıslanmış amerikan pirincini ilave ediniz. Ayırdığınız kaburganın haşlanmış et suyunu ilave ediniz. Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz, pilav pişdikten sonra geniş bir tabağa alınız ve fırında pişirdiğiniz kaburgayı pilavın üstüne bütün olarak koyunuz ve böyle servis yapınız. Lavaş ekmekle yenirse daha bir hoş olur. Tercihan yanında ayran olursa da iyi olur.
#31.10.2005 23:10 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:06 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:43 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:48 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:02 0 0 0