ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Son güncelleme: 19.03.2006 22:13
  • 1 Kg Kereviz
    2 adet orta boy Havuç
    2 adet orta boy Patates
    10 adet Arpacık Soğan
    1 çay bardağı Zeytinyağ
    1 küçük demet Maydanoz
    1 adet Limon
    2-3 bardak Su
    yeterince Tuz

    Malzemeler ; 4 kişi için Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür.

    Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır.

    Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir. Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir.

    Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

    Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
#01.11.2005 00:31 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:44 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:12 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:13 0 0 0