HÜNKAR BEĞENDİ

Son güncelleme: 04.07.2006 23:52
  • ½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
    6 adet Patlıcan
    2 adet Soğan
    2 adet Domates
    1 su bardağı Süt
    3 bardak Su
    5 yemek kaşığı Yağ
    1 kahve fincanı Kaşar Peynir
    2 yemek kaşığı Un
    5-10 sap Maydanoz
    Tuz, Kara Biber

    Malzemeler ; 4 kişi için 1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun. Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır.

    Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir. Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir.

    Kalan yağda un hafifçe kavrulur. İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir. Tuzu da konur. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir. İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir.

    Servis tabağına patlıcanlı karışım konur. Ortasına da sıcak pişmiş et konur.

    Sıcakken servis yapın
    Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz.
#01.11.2005 00:42 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:33 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:45 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:39 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:39 0 0 0
  • teşekkürler elinize sağlık
#02.03.2006 09:36 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 00:35 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 15:31 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#04.07.2006 23:52 0 0 0