Kabak Graten

Son güncelleme: 04.07.2006 23:38
  • 6 adet irice Kabak
    2 su bardağı Süt
    1 yemek kaşığı Tereyağ
    2 yemek kaşığı Un
    1 kase Beyaz Peynir
    1 bağ Dereotu
    1 kahve fincanı Kaşar Peynir
    Tuz, Kara Biber, Pul Biber

    Malzemeler ; 6 kişi için Kabakları iyice yıkayıp kazıyın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Az tuzlu suda 5-10 dakika pişirin. Yumuşayınca içlerini karnıyarık gibi açarak boşaltın.

    Beyaz peynir, dereotu.ve karabiber karışımı ile doldurun. Diğer tarafta süt, un ve yağı karıştırarak pişirip Bir beşamel sos hazırlayın. Tek tek kabakların üzerine yayın. 180° Clik fırına verin. Biraz kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve pul biberle süsleyerek tekrar fırınlayın.

    Sıcakken servis yapın
    Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur
#01.11.2005 00:53 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:32 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:48 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:36 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:43 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 22:49 0 0 0
  • çok sağol
#03.07.2006 15:35 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#04.07.2006 23:38 0 0 0