Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Piştili Muhallebi
Piştili Muhallebi
269
Son güncelleme: 30.11.2009 14:26
BiR-DOST
Malzemeler:
1 lt süt (4 bardak)
2 adet yumurta
250 gr şeker
1 kahve kaşığı vanilya
Yapılışı:
Muhallebiyi hazırladıktan sonra servis tabağına yarısından çoğu konur.
Tercihen porselen bir kapta yumurtaların akları çırpılır ve köpürtülür.
Yumurtaların sarısı, vanilya ve karıştırılan yumurtaların akları muhallebinin kalan kısmına karıştırılır.
Evvelce konmuş olan büyük kısmın üzerine yayılarak dökülür.
Büyükçe bir tepsi alınarak içine su konur, tabak ortasına oturtulur ve fırında, az ısıda kızartılır sonra servis yapılır.
alıntı
#30.11.2009 14:26
0
0
0
Piştili Muhallebi Konusuna Benzer Konular
Elmalı Muhallebi
04.05.2004
SU MUHALLEBİSİ
31.08.2004
BRÜKSEL MUHALLEBİSİ
20.01.2005
MUHALLEBILI POĞAÇA
18.10.2005
MUHALLEBILI KURABIYE
19.10.2005
Plastik Gıda Ambalajı
30.11.2009 14:26
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Adapazarı Duşakabin