Piştili Muhallebi

Son güncelleme: 30.11.2009 14:26
  • Malzemeler:

    1 lt süt (4 bardak)
    2 adet yumurta
    250 gr şeker
    1 kahve kaşığı vanilya


    Yapılışı:

    Muhallebiyi hazırladıktan sonra servis tabağına yarısından çoğu konur.

    Tercihen porselen bir kapta yumurtaların akları çırpılır ve köpürtülür.

    Yumurtaların sarısı, vanilya ve karıştırılan yumurtaların akları muhallebinin kalan kısmına karıştırılır.

    Evvelce konmuş olan büyük kısmın üzerine yayılarak dökülür.

    Büyükçe bir tepsi alınarak içine su konur, tabak ortasına oturtulur ve fırında, az ısıda kızartılır sonra servis yapılır.




    alıntı
#30.11.2009 14:26 0 0 0