Avustralya küresel ısınmanın pençesinde

Son güncelleme: 15.11.2005 17:06
  • Avustralya'nın bu yıl tarihinin en sıcak yılını geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar bu sonucu küresel ısınmaya bağladı.

    noimage
    Avustralya Meteoroloji Kurumu, kıtada ilk 10 ayda tespit edilen ortalama sıcaklığın, son 30 yıldır gözlemlenen sıcaklıktan 1.3 derece fazla olduğunu açıkladı.

    Açıklamada, 1950'den bu yana aylık sıcaklık ortalamalarının kayıt altına alındığı kıtada kasım ve aralık ayları sıcaklık tahminlerinin de mevsim normalerinin üzerinde olacağı belirtildi.

    1910'dan bu yana yıllık sıcaklık kaydının tutulduğu Avustralya, bu yıl en sıcak yılını yaşıyor.

    Suç küresel ısınmada

    Ulusal İklim Merkezi Müdürü Michael Coughlan, bu durumdan küresel ısınmayı sorumlu tutarak, "son yıllardaki gözlemlerimizle Avustralya ve dünyanın genelinde iklimin daha sıcak olduğu ortaya çıkıyor...

    "Dünyanın birçok yeri gibi Avustralya da bundan payını alıyor ve hiç şüphesiz ki bunun sorumlusu insanların faaliyeti" diye konuştu.

    Al Gore'dan uyarı

    ABD'nin eski başkan yardımcısı Al Gore da, yaptığı açıklamada, uzun vadede küresel ısınmanın terörizmden daha büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

    Katrina Kasırgası'nın ABD'ye çevre bilinci konusunda uyarıcı etki yapması gerektiğini belirten Gore, "terörizm tehlikesini küçümsemek istemiyorum. Ancak uzun vadede, küresel ısınma bizim için daha ciddi bir sorun olacak" diye konuştu.
#14.11.2005 23:49 0 0 0
  • terorizm küresel ısınma işgaller depremler kasırgalar nereye gidiyoruz böyle
#15.11.2005 17:06 0 0 0