Zeytinyağlı Bamya Bastı

Son güncelleme: 06.12.2009 01:07
  • Malzemeler:

    1 kilo bamya
    2 orta boy domates
    3 kahve fincanı zeytinyağı
    tuz
    yarım limonun suyu
    2 orta boy soğan
    1 kahve kaşığı şeker
    2 kahve fincanı sirke.


    Tarifi:

    Bamyaların başını külah biçimi kesip temizleyin; sonra içinde 2 kahve fincanı sirke bulunan bol tuzlu suda 2 dakika kaynatıp süzün, soğuk suya tütün. Domatesleri kuşbaşı doğrayın, soğanları soyup ortadan dörde bölün.

    Bamyaları attı düz bir tencereye daire şeklinde düzgün olarak dizdikten sonra üzerine domatesini, tuzunu, şokerini,yağını, soğanını koyun ve 10 dakika kadar pişirin. Bamyalar sararınca limon suyunu da katıp gerekirse biraz kaynar su ilave ederek 45 dakika daha pişirin.



    alıntı
#06.12.2009 01:07 0 0 0