Yemek Tarifleri > Armut Hoşafı

    Malzemeler ; 4-6 kişi için Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.

    Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

    ½ Kg Armut
    3 su bardağı Elma Suyu
    1 yemek kaşığı Limon Suyu
    1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
    4 yemek kaşığı Toz Şeker
    2 tatlı kaşığı Nişasta
    100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü
    100 gr Kuru Üzüm
    50 gr kıyılmış Badem
    1 adet Çubuk Tarçın
    4 adet karanfil
    Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız
    Afiyet olsun......
    sulfato teşekkürler elinize sağlık
    tarif için çok teşekkürler
    ellerine saglik tesekkürler
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    Ellerine saglık teşekkürler
    hoşaf tarifin için teşekkürler sulfato
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
    paylaşım için teşekkürler
    ellerine sağlık
    ellerine sağlık
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Teşekkürler.
    deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık