Yemek Tarifleri > Afyon kaymağı

    Afyon Kaymağı Yapımı - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır - Kaymak Tarifi

    Gereçler:
    5 su bardağı süt
    5 yemek kaşığı mısır nişastası
    Damla Sakızı
    1,5 su bardağı toz şeker
    Krem Şanti
    1 paket margarin
    1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
    Hindistan cevizi
    Ceviz

    Yapılışı:
    Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir. Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir. 10 dk daha pişirilir. Sürekli karıştırılarak. Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır.



    Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır.



    Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler.



    Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur. en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler. Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır.

    tarifleriniz için teşekkürler kardeş eline sağlık
    tarif için teşekkürler
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    ellerine Sağlik Teşekkürler
    ellerine sağlık casper
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
    emeğinize sağlık teşekkürler
    eline ,emeğine sağlık, afyon kaymağını hiç sevmem teşekkürler.
    deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    [FONT=times new roman]emek ve zahmetlerin için teşekkür ederim
    elinize emeğinize sağlık
    ellerine sağlık