Afyon kaymağı

Son güncelleme: 08.02.2008 00:35
  • Afyon Kaymağı Yapımı - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır - Kaymak Tarifi

    Gereçler:
    5 su bardağı süt
    5 yemek kaşığı mısır nişastası
    Damla Sakızı
    1,5 su bardağı toz şeker
    Krem Şanti
    1 paket margarin
    1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
    Hindistan cevizi
    Ceviz

    Yapılışı:
    Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir. Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir. 10 dk daha pişirilir. Sürekli karıştırılarak. Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır.



    Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır.



    Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler.



    Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur. en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler. Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır.

#23.11.2005 18:33 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler kardeş eline sağlık
#24.11.2005 16:10 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:06 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:28 0 0 0
  • ellerine Sağlik Teşekkürler
#23.12.2005 00:16 0 0 0
  • ellerine sağlık casper
#25.12.2005 16:38 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:49 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:15 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#15.01.2006 13:32 0 0 0
  • eline ,emeğine sağlık, afyon kaymağını hiç sevmem teşekkürler.
#13.02.2006 18:00 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:07 0 0 0
  • emek ve zahmetlerin için teşekkür ederim
#05.03.2006 18:13 0 0 0
  • elinize emeğinize sağlık
#25.12.2007 15:03 0 0 0
  • ellerine sağlık
#08.02.2008 00:35 0 0 0