Yemek Tarifleri > Etli Bulgur Pilavi

    Etli Bulgur Pilavi

    Malzemeler:

    (8 kişilik)
    Pilavlık bulgur 2 su bardağı
    Kuşbaşı kuzu eti 300 gr.
    Tereyağı 4 çorba kaşığı
    Soğan 3 adet
    Domates 3 adet
    Sivri biber 3 adet
    Domates salçası 1 tatlı kaşığı
    Su 4 su bardağı
    Tuz,Karabiber



    Yapilisi:

    Tereyağını tencerede eritin.
    Soğanları ince ince kiyin.
    Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı
    tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun.
    İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin.
    Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın.
    Tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün.
    Birkaç dakika demlenmeye bırakın.
    Sıcak olarak servis yapın.
    tarifleriniz için teşekkürler
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık. :1