Etli Bulgur Pilavi

Son güncelleme: 20.03.2006 23:11
  • Etli Bulgur Pilavi

    Malzemeler:

    (8 kişilik)
    Pilavlık bulgur 2 su bardağı
    Kuşbaşı kuzu eti 300 gr.
    Tereyağı 4 çorba kaşığı
    Soğan 3 adet
    Domates 3 adet
    Sivri biber 3 adet
    Domates salçası 1 tatlı kaşığı
    Su 4 su bardağı
    Tuz,Karabiber



    Yapilisi:

    Tereyağını tencerede eritin.
    Soğanları ince ince kiyin.
    Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı
    tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun.
    İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin.
    Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın.
    Tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün.
    Birkaç dakika demlenmeye bırakın.
    Sıcak olarak servis yapın.
#24.11.2005 00:44 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#25.11.2005 13:16 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:20 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:35 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:34 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık. :1
#20.03.2006 23:11 0 0 0