Yemek Tarifleri > Altın kesesi

    Malzemeler

    2 paket mısır nişastası
    2 tane yumurta
    1/2 kabartma tozu
    250 gr margarin
    3 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri

    İçi için:

    Fıstık,tarçın,pudra şekeri

    Hazırlanışı

    Margarin ve unu karıştır, içine pudra şekerini ekle, yumurta ve mısır nişastasını ilave edip yoğur. Son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğur. Hamurdan 3-4 ceviz büyüklüğünde parça kopar. Bu parçanın içine 1 yemek kaşığı kakao ekle ve yoğur.kakaolu ve sade hamuru 15-20 dk oda ısısında dinlendir.hamurdan ceviz büyüklüğünde kopar ve içli köfte yapar gibi içini parmağınla aç.küçük bir kese şeklinde olacak.
    daha önceden hazırlanan içi (fıstık,pudra şekeri ve tarçın karışımı)bu açılan hamurun içine koy. Elinle ağızını büz yani hamuru topla.kakaolu hamurdan uzun şerit yap ve kesenin kenarlarından geçir. Bu hamurdan kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyin.hamurun hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pembeleşince fırından çıkarın.soğuduktan sonra servis yapın.
    hmm ismi kadar lezzetlidir sanirim ellerine saglik
    paylaşım için teşekkürler
    paylaşım için tşkler
    tarif için teşekkürler
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    Ellerine saglık teşekkürler
    ellerinize sağlık
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
    emeğinize sağlık teşekkürler
    daha yeni duydum bir denek lazım ellerine sağlık abla
    emeğinize sağlık teşekkürler
    deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık