Yemek Tarifleri > Elma sos

    MALZEMELER

    6 kişilik

    7 adet orta boy elma (golden)
    1 su bardağı toz şeker
    ½ su bardağı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı tereyağ


    HAZIRLANIŞI

    Elmaları dörde bölün, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye elmaları, şarabı koyun orta ateşte 5 dakiak kaynatıp şekeri ekleyin. 1-2 defa karıştırıp kapağını yine kapayın. Elmalar pişene kadar 15-20 dakika pişirin. Elmanın içinde az miktarda su kalmalıdır. Sonra bir süzgeçten yada püre makinasından geçirin. Tereyağını hafif kızartın ve içine ekleyin.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    sirkeye benzemez degilmi dell-307
    Ellerine saglik dell
    TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN
    elmayla yemek sosumu?Bunuda ilk defa duydum
    teşekkürler ellerine sağlık
    Ellerine,yüreğine sağlık.
    paylaşımlarınız için teşekkürler
    Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
    Paylaşımın için sağol
    eline emeine saglik
    Ellerine Saglik Su Perisi
    paylasim icin tessekürler
    sunum için teşekkürler...