Okul kantinlerinden alışveriş yapan çocukların dişleri tehlikede!

Son güncelleme: 19.12.2005 20:11
  • İstanbul Dişhekimleri Odası Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyonu, okul kantinlerinden alışveriş yapan çocukların sağlıksız beslendiklerine dikkat çekerek, beslenmeye dikkat edildiği taktirde diş çürümelerinin de önüne geçilebilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekti.
    Açıklamaya göre yiyeceklerin doğru zaman aralıklarıyla ve bilinçli olarak tüketilmesi gerekiyor. Dişlerin sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce olmak üzere günde iki kez fırçalanmasının çocuklarda diş çürümelerini önlediğini belirten uzmanlar, ayrıca öğün aralarında sıkça besin tüketmenin de diş çürümelerini önemli ölçüde artırdığı yönünde uyarıyor. Bunun için çocukların en azından ağızlarını suyla çalkalaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, beslenme saatlerinde bisküvi, kek gibi rafine undan yapılmış, yüksek oranda şeker içeren ürünlerin tüketilmesini azaltılmasını, elma, havuç, salatalık gibi yiyeceklerin tüketiminin artırılmasını önerdi.
    Uzmanlar özellikle peynirin diş çürüklerini önlemeye yaradığını belirtiyor. Sağlıklı dişlere sahip olunsa da yılda iki kez diş hekimi kontrolüne gitmek de ihmal edilmemesi gerekenler arasında bulunuyor.
#16.12.2005 22:54 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler caspercim
#19.12.2005 20:11 0 0 0