Muzlu cevizli ekmek

Son güncelleme: 16.07.2006 19:41
  • MALZEMELER
    1-1/4 su bardağı un
    1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1/4 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı şeker
    4 yemek kaşığı soya yağı
    2 yumurta akı
    3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
    1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

    HAZIRLANIŞI
    Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.
    (Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.)

    125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.
#24.12.2005 20:36 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
#27.12.2005 22:40 0 0 0
  • teşekkürler eline sağlık
#28.12.2005 06:26 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
#29.12.2005 00:08 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine sağlık
#09.01.2006 14:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:27 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:53 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 21:19 0 0 0
  • eline sağlık

    muzlu ekmek

    tadı da güzeldir eminim
#09.03.2006 11:12 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#01.07.2006 23:41 0 0 0
  • tesekkürler ,eline emegine saglik
#16.07.2006 19:41 0 0 0