Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf

Son güncelleme: 04.02.2010 23:40
  • Kadayıf nasıl yapılır - Kadayıf yapılışı - Sarma kadayıf


    Malzemeler:

    200 gr. margarin
    2 adet yufka
    250 gr. tel kadayıf
    Ceviz, fındık ve fıstık içi

    Şerbeti için;

    4 su bardağı şeker
    3 su bardağı su Limon 1/4 dilim


    Hazırlanışı:

    İlk önce şerbet hazırlanır. Bunun için şeker ve su bir tencere içinde kaynatılır. Kaynadıktan sonra tencereye limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Kadayıfı bir tepsiye alıp daha sonra elinizle kadayıfı ince ince parçalar,haline getirin.

    Üzerine 200 gr.lık margarin ekleyin ve iyice yo-ğurun. Yufkanın 1 adetini düz bir zemine aldıktan sonra üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş ceviz, fındık ve fıstık içini ekleyin. Yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim kesin. Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Kalan margarini de küçük parçalar halinde doğrayıp kadayıfların üzerine koyun.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarmaya bırakın. Kadayıflar pişince üzerine soğumaya bırakılan şerbeti yavaşça gezdirin. Kadayıflar şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağının yanına koyacağınız dondurma ile Dondurmalı Yufkalı Sarma Kadayıfınız servise hazır hale gelecektir.


    alıntı
#04.02.2010 22:53 0 0 0
  • görsel resim yokmu ya kuru bilgiler bence pek o kadar iştah açıcı görünmüyo
#04.02.2010 23:40 0 0 0