KADAYıF BÖREĞI

Son güncelleme: 27.02.2006 20:50
  • MALZEMELER

    1/2 kg süt
    5-6 adet sosis
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı su
    300 gr çiğ kadayıf
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
    kekik, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.
#18.10.2005 00:06 0 0 0
  • deyişik bir tarif eline sağlık,kadayıf tuzlusu nasıl olurmuş bakalım
#20.11.2005 16:05 0 0 0
  • ellerine sağlık
#26.11.2005 01:40 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:02 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 08:48 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 20:50 0 0 0