amonyaklı pasta

Son güncelleme: 19.03.2006 00:47
  • noimage

    malzemeler:

    1 çay bardağı süt
    2 yumurta
    1 çay bardağı margarin (eritilecek)
    1 çay bardağı şeker
    1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
    un

    hazırlanması:

    Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
    Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
    Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
    Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.

    Kreması:

    1 kg süt
    5 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı pudra şekeri
    8 çorba kaşığı şeker
    3 çorba kaşığı kakao
    250 gr margarin

    hazırlanması:

    Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
    Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
    En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
    Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
#25.12.2005 18:06 0 0 0
  • amonyaklı pastayı hiç duymamıştım. Nefis görünüyorlar.ellerin dert görmesin ablacıgım.
#25.12.2005 19:38 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:30 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#28.12.2005 23:56 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
#09.01.2006 16:23 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:07 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:47 0 0 0