Cevizli ıslak kek

Son güncelleme: 19.03.2006 00:31
  • noimageMalzemeler:

    200 gr. margarin, oda sıcaklığında
    1 + 3/4 bardak toz şeker
    4 yumurta, hafif çırpılmış
    400 ml. çiğ krema
    2.5 bardak un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 bardak ince çekilmiş ceviz
    toz şeker + tarçın karışımı

    Hazırlanması:

    1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
    2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın.
    3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
    4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
    5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)
    6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker  tarçın karışımı serpin.
    7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.
#25.12.2005 20:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 22:16 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık.
#26.12.2005 11:29 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:25 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:08 0 0 0
  • güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
#05.01.2006 09:43 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:16 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:31 0 0 0