200 gr. margarin, oda sıcaklığında
1 + 3/4 bardak toz şeker
4 yumurta, hafif çırpılmış
400 ml. çiğ krema
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ince çekilmiş ceviz
toz şeker + tarçın karışımı
Hazırlanması:
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın.
3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)
6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker tarçın karışımı serpin.
7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.