Kafesli Tart

Son güncelleme: 04.07.2006 10:41
  • noimage

    Hamur malzemeleri:

    2,5 su bardağı un
    150 gr margarin, oda sıcaklığında
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
    2 yumurtanın sarısı

    İç malzemeleri:

    3 orta boy elma
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanması:

    1. 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.
    2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.
    3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
    4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)
    5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.
    6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
#26.12.2005 19:28 0 0 0
  • görüntü çok güzel eline sağlık teşekkürler
#26.12.2005 22:37 0 0 0
  • harika gözüküyor eline saglık
#26.12.2005 23:46 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:05 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.12.2005 02:13 0 0 0
  • noimage

    ellerine saglık. teşekkürler.
#29.12.2005 15:23 0 0 0
  • tarifiniz için teşekkürler
#05.01.2006 08:12 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:20 0 0 0
  • ellerine sağlık

    noimage
#05.03.2006 16:16 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 10:41 0 0 0